Teljesen más irányba megy a jövőben a Signal üzenetküldő

Többé már nem csak a biztonságos üzenetküldésről szól a Signal, a mainstream funkciók bevezetésével csábítanának át felhasználókat más helyekről.

Sokáig a Signal Edward Snowden kedvenc üzenetküldőjeként és egy szuperbiztonságos, de kevesek által használt megoldásként volt ismert.

Bár a Signal fejlesztői eddig egyáltalán nem arra pályáztak, hogy megszorongassák a riválisaikat, sok minden változott. Miután kitört a WhatsApp-féle adatkezelési botrány és Elon Musk is a Signal használatára buzdította a tömegeket, felhasználók milliói indultak meg a Signal és a Telegram felé. Ezek pedig új, mainstream funkciók tömegeit tervezik bemutatni azért, hogy tényleg elcsábítsák a többi megoldás felhasználóit.

A Signal például chates háttérképekkel, animált matricákkal, profilleírással újított. A legfrissebb bétában ezek néhány napja már elérhetőek. Emellett az iOS-es változat adatkezelése is sokkal hatékonyabb lett.

Többen úgy gondolják, hogy a megnövekedett népszerűség (tavaly februárban az Európai Bizottság tagjai számára is előírták a Signal használatát) egészen új utakra is terelheti az üzenetküldőt. A biztonság továbbra is elsődlegesnek tűnik a platform készítői számára, de mint sok rivális példája a múltban már megmutatta, az óriási népszerűség akár veszélyes is lehet egy app jövőjére.

Azóta történt

Előzmények