Segélycsomag, ingyen roaming, mobil bázisállomás a nepáli földrengés után

A múlt hét szombati, Nepálban történt 7,9-es erősségű földrengésnek mára legalább 5000 halálos áldozata van. Az UNICEF 120 tonnányi segélycsomagot és élő erőt küldött a helyszínre, amivel a minimum 940 ezer gyermeknek kívánnak segíteni: a segélyakció a vízellátásra, a higiéniai eszközökre, élelmezésre a gyermekek védelmére és az oktatásra koncentrál. A segélycsomagokban egészségügyi és kórházi felszerelések, sátrak, illetve takarók is vannak.


(forrás: india.com) [+]

A nemzetközi Vodafone Alapítvány a mentőalakulatok és a segélyszervezetek munkáját igyekszik segíteni az Instant Network Mini hordozható mobilhálózat felállításával. A száz méter átmérőjű területen belül öt hívás párhuzamos kezelésére alkalmas bázisállomáshoz szakembereket is küldött az alapítvány, bár az Instant Mini nem igényel különösebb szakértelmet. A Vodafone 100 ezer fontot is adományoz a károk enyhítése céljából. Amennyiben a helyzet megkívánja, Pervai Csaba és Tóth Róbert (ők tervezték és építették a 2013-as, Fülöp-szigeteken szerzett tapasztalataik alapján az Instant Network 3G-t) is kiutaznak Katmanduba, hogy élesben is próbára tegyék az Instant Network 3G-t, amivel kapcsolatban olvasóink kérdései alapján körbejártuk a témát, hogy autonóm eszköz-e.


(forrás: AP)

A Telenor Magyarország ingyenes hívással és mobilinternettel segíti a Nepálban tartózkodó ügyfeleit: a dél-ázsiai országból díjmentesen telefonálhatnak haza az előfizetők, illetve a Telenor hazai hálózatából is ingyenesen lehet tárcsázni Nepált. A telekommunikációs vállalat a katasztrófa napjától (2015. április 25.) május 9-ig a soron következő számlán jóváírja a Nepálból bonyolított mobilhasználatot, legyen ez hanghívás, SMS, vagy mobilinternet, míg a Magyarországon tartózkodó ügyfelek számára lehetővé teszi, hogy ingyen hívjanak nepáli telefonszámokat.

Azóta történt

Előzmények