Bizonyítékként használták a YouTube-ra feltöltött száguldozós videót

(Infobulvár) Tegnap és ma több száz újságcikk született a nem épp angolos nevű Sandor Ferenciről, aki azzal vált híressé, hogy az általa a YouTube-ra feltett videó alapján három hónap börtönt szabott ki rá egy brit bíróság.

A 28 éves fiatalember egy trend követője: a videomegosztóra olyan felvételeket rakott fel, ahol motoros attrakciókat mutat be, illetve 210 km/órás sebességgel száguldozik. E felvétel alapján az oxfordi bíróság – mely határozatában kimondta, hogy a vádlott „elmebeteg és felelőtlen módon hajtott végre nagy sebességnél manővereket” – a börtön mellett két évre bevonta Ferenci jogosítványát, s csak akkor kaphatja vissza, ha egy különleges vizsgán átmegy.

Ferencit egyébként nem a barátai által készített videó nyomán fogták el, hanem egy autós feljelentése után, aki felhúzta magát a motoros mutatványokon – pontosabban, alig tudta elkerülni a balesetet –, s lefotózta a rendszámot. Igaz, amikor a rendőrök kiszálltak Ferencihez, ő már azzal fogadta őket, hogy: „A YouTube-videóról van szó?”.

A felvételeket azután bizonyítékként használták fel, de a sebességet nem tudták pontosan meghatározni, azt csak becsülték a nyomozók. A bűnösségét elismerő Ferencinek komoly „lelki fröccsöt” is végig kellett hallgatnia ítélethirdetéskor, mely azt is tartalmazta, hogy a bíróság szerint elegendő volt számára ez a lecke.

Azóta történt

Előzmények