A Galaxy Nexust sem lehet az USA-ban árulni

Nemrég számoltunk be arról, hogy egy kaliforniai bíróság egy fellebbezés után ideiglenesen megtiltotta a Samsung Galaxy Tab 10.1-es táblagépének amerikai árusítását, ám mivel a szabadalmi perben felperes Apple korábban okostelefonok árusításának korlátozását is kérte, várható volt, hogy újabb ítéletek születnek.

A San José-i bíróságon pénteken most is Lucy Koh bírónő döntött, és meg is indokolta, hogy miért rendel el ideiglenes korlátozást az összes Galaxy Nexus okostelefonra, holott a szabadalmi per még folyik, mivel az Apple-nek mindeddig nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani a szabadalomsértést (pontosabban: még vizsgálják az érveiket). Lucy Koh úgy fogalmazott, hogy belátja: a Samsungnak bizonyosan kárt okoz a tiltás, ráadásul később kiderülhet, hogy alaptalanul kellett a termékeket visszatartani, ám úgy ítéli meg, hogy az Apple lehetséges sérelmei nagyobb súllyal esnek latba, amennyiben valóban történt szabadalmi jogsértés. A bizonytalan helyzet kezelésére a bírónő elrendelte – csakúgy, mint a táblagép esetében –, hogy az Apple helyezzen letétbe egy bizonyos összeget arra az esetre, ha kiderülne, hogy az alperes vétlen, ám míg a Galaxy Tab ügyében 2,6 millió dollár volt ez a letét, jelen esetben 95 millió, a korlátozás csak ennek benyújtása után lép életbe.

A dél-koreai cég természetesen elégedetlen, és jelenleg megpróbálják elérni, hogy különféle indokokra hivatkozva késleltessék a tiltások alkalmazását.

Azóta történt

Előzmények