Zaklatással vádolják Amerikában Polgár Zsuzsát


Forrás: trueseo.com

(infobulvár) Eljárást kezdeményezett a múlt héten Samuel H. Sloan egy manhattani szövetségi bíróságon Polgár Zsuzsanna és férje, Paul Truong ellen, mivel azzal vádolja őket, hogy két internetes hírcsoportban az ő neve alatt az elmúlt két évben több mint 2000 megjegyzést jelentettek meg, közöttük trágár és becsületsértő tartalmúakat is, melyek célja az volt, hogy a Nemzeti Sakkszövetség vezetőválasztását befolyásolják.

A magyar származású korábbi világbajnokot és férjét júliusban választották be az amerikai sakkszövetség vezetői közé, s e választáson Samuel H. Sloan nem került be újra a testületbe. A vád az internetes zaklatást tiltó szövetségi törvényre hivatkozik, és Sloan új választásokat, valamint kártérítést követel.

Az eljárás alapját feltehetően Brian Mottershead webszerkesztő tanúvallomása képezi majd, aki a sakkszövetség új honlapjának készítése közben fedezte fel, hogy a Sloan nevében feltöltött hozzászólások (állítása szerint) szinte teljes bizonyossággal Paul Truongtól erednek.

Truong pénteken dühösen cáfolta Sloan állításait, szerinte felháborító a feltételezés, ráadásul olyan információkon alapul, melyeket teljességgel illegálisan szereztek meg a sakkszövetségtől. Úgy véli, bosszú áll a háttérben, mivel Mottershead és Hal Bogner, akiknek a cége a szövetség honlapjának átalakításán dolgozott, most elégtételt akarnak venni rajtuk, mert a házaspár elégedetlen volt munkájukkal, s visszavonták a megbízást. Felesége, Polgár Zsuzsanna, a sakkszövetsége elnöke is azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, ki lehet az álcát használó zaklató, neki abszolút nem is lenne ideje elfoglaltságai közepette (az elnöki teendők mellett a Susan Polgar Sakkintézet igazgatása, a Susan Polgar Alapítvány és egy New York-i sakk-központ irányítása) ilyesmire.

Mottershead erre azzal vágott vissza, hogy ő már összekülönbözésük előtt elkezdett kutakodni a hamis Sloan után. Ráadásul az IP-cím alapján tudta azonosítani Paul Truongot, s kicsi az esélye, hogy tévedett volna. Sloan – aki már megjárta a börtönt is 1992-ben saját lánya elrablásának kísérlete miatt – határozottan követeli a házaspár elítélését jó hírének helyreállítása végett.

Azóta történt

Előzmények