Kéziféket rántott a PayU

Fontos szereplő szorítja vissza jelenlétét a magyar piacon, tudtuk meg az OTP Mobil sajtóközleményéből. A PayU nem vonul ki, de ügyfelei egy részét átadja a most indult Simple Online Fizetési Rendszernek. Az online fizetési megoldásban nagyhalnak számító PayU 16 országban összesen 100 000 ügyféllel rendelkezik, ami a honlapjuk rólunk menüpontja alapján potenciálisan 70 millió végfelhasználót is jelenthet. Az európai online fizetési piac legnagyobb szereplője a PayPal, a Western Union és a WireCard mellett a PayU számít még tényezőnek a direkt banki megoldások mellett.

A lépésre december végén kerül majd sor, az OTP Mobillal történő együttműködésről augusztussal kezdődően mindkét oldalról tájékoztatták a partnereket. Az OTP Mobil azt írja, „a PayU azon kereskedő partnerei számára, akik nem tudják tovább használni a fizetési megoldást az OTP Mobil saját platformjával, a Simple Online Fizetési Rendszerrel biztosítja a változatlan minőségű szolgáltatást”.


[+]

Az online boltok és szolgáltatók a megkeresés nyomán dönthettek úgy, hogy a jövőben az OTP Mobil megoldásátá használják, ebben az esetben a szerződéses és a kereskedelmi háttér változtatása nélkül, „a lehető legkisebb technikai módosítással” állhatnak át.

Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője arra is kitér a levélben, hogy fejlesztői nyár óta megfeszített tempóval dolgoztak azon, hogy minél egyszerűbb legyen a váltás. Az első fecskék már október óta tesztelnek, december végéig pedig folyamatosan jelennek meg a Simple online fizetési lehetőségek a partneroldalakon. Mindkét céget megkerestük a kérdéseinkkel, a válaszukkal frissítjük majd hírünket

Azóta történt

Előzmények

  • A mobil fogja leváltani a bankkártyát

    Az NFC megváltoztatta a fizetési szokásainkat, de nincs megállás: a plasztik hamarosan beköltözik a telefonunkba.