A Telenor az első a MasterPass életében

Az Androidra és iOS-re elérhető Telenor Wallet a világ első, mobilszolgáltatói tulajdonban lévő MasterPass-képes mobilfizetési alkalmazása. Az internetes vásárláshoz kifejlesztett megoldást nem csak telenorosok, bármelyik szolgáltató ügyfelei használhatják. Ehhez bármelyik bank MasterCard, VISA, vagy AMEX bankkártyája bevethető, csak regisztrálni kell az alkalmazásban. Ez ma még furcsának hangozhat, de a szakértő magabiztosan állítja, hogy amúgy is a mobil fogja leváltani a bankkártyákat.

Hirdetés

A fejlesztést és a két rendszer összekötését az a hazai Cellum végezte, amelyik fél éve jelentette be, hogy Thaiföld és Indonézia után Kínát is meghódítja. A Telenor Wallet alkalmazását nagyjából 250 ezer okostelefonra töltötték le, a MasterPass integrálásától további bővülést vár a már ezzel is piacvezetőnek számító vállalat. Érintéses fizetés egyelőre nincs, de lapunk úgy értesült, hogy a Telenornál gőzerővel dolgoznak az NFC-s mobilok egyérintéses fizetőeszközként való használatán is. Kereslet lenne rá, a magyarok kiemelkedően bátran érintenek fizetéskor.


[+]

A MasterPass logóval ellátott webshopok száma a 160-at is eléri Magyarországon, globálisan pedig 29 ország (ebből 15 európai) 250 000 online boltjában lehet élni ezentúl a Telenor mobiltárcájával. Ez a tárcához rendelt telefonszám megadásával lehetséges, a boltoknak nem kell megadni a bankkártya adatait. A dolog attól marad biztonságos, hogy a Wallet nem tárol bankkártya adatokat a készüléken, illetve minden egyes tranzakcióról értesítést kap az ügyfél az alkalmazáson keresztül, a pénzt pedig csak azután vonják, ha megtörtént a jóváhagyás.

Természetesen a webshopos költés mellett havi mobilszámla (illetve igény szerint feltöltőkártya) is fizethető, ezek mellet mobilparkolásra és autópálya-matricára is költhetnek a felhasználók. A kártyára nincs is szükség a regisztrációt követően, csak a négyjegyű mPIN kódot kell kitalálni. A Telenor (az OTP után) másodikként tette elérhetővé hazánkban az egyszerűen és gyorsan használható, többszintű biztonságot garantáló MasterPass fizetési megoldást.

Azóta történt

Előzmények

  • Bátran vásárlunk bankkártyával és érintéssel

    Már 74 országban lehet gyorsan, egy érintéssel fizetni a pénztáraknál. Magyarországon kiemelkedően nőtt az ilyen tranzakciók aránya.

  • Kártyás fizetés az ajtóban

    A mobil bankkártya-olvasó terminállal kényelmesebben lehet fizetni a pizzafutárnak vagy a csomagszállítónak, a cégeknek sem kerül sokba.

  • Kéziféket rántott a PayU

    A kereskedők, akik online fizetési rendszer nélkül maradtak volna, opcionálisan válthatnak a Simple Online fizetési megoldására.

  • Újabb piacot szerzett a Cellum

    Ezúttal Bulgáriában sikerült egy tendert elnyerni, így a magyar cég alakíthatja ki a szófiai mobilparkolás rendszerét.