Óriási lendülettel nyomul az Acer

Az Acer Inc. egy jelentős akvizícióval tervezi növelni befolyását a PC-piacon – árulta el a tajvani vállalat vezérigazgatója a Wall Street Journal-nek. „Több lehetséges felvásárlási célpontot is kinéztünk magunknak” – mondta J. T. Wang, hozzátéve, hogy az egyik jelölttel már tárgyalásokat is folytattak. Konkrétumokat azonban nem árult el a gazdasági napilapnak, csupán jelezte: a „jelentős” felvásárlásra a reményeik szerint még az idén sor kerül.

Ma az Acer a darabszám szerinti forgalom alapján a világ negyedik legnagyobb PC-gyártó vállalata, amely ráadásul az iparág bővülését jelentősen meghaladó, 30-40 százalékos növekedéssel számol az idén. Ilyen növekedési ütem mellett – mondta Wang – meg fogják előzni a Lenovót, és ezzel a Hewlett-Packard, valamint a Dell után a harmadik legjelentősebb szereplővé válnak a piacon – ha az év egészében nem is, de néhány negyedévben biztosan. Egy akvizíció bebiztosítaná a dobogós helyezést.

A tajvani vállalat az elmúlt években rendkívüli fejlődést mutatott: 2003 óta gyorsabban nőtt, mint bármelyik riválisa. Akkor a részesedése a globális PC-piacon 2,9 százalék volt, amely kevés volt ahhoz, hogy a legjobb öt közé kerüljön. A tavalyi év végére azonban 7,1 százalékra növelte piacrészét a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények