Itt az Opera 10.5 második bétája

Opera 10.50Tegnap az Opera Software kiadta a világ leggyorsabb böngészőjének kikiáltott Opera 10.5 második bétáját. Látványos újdonságok az előző bétához képest nincsenek ebben a változatban, a változtatások leginkább a stabilitás javítását szolgálják, illetve hibajavítások.

Ahogy a Magyar Opera blog összefoglalója kiemeli: a felhasználói felület szembetűnően Windows XP-n változott, már itt is – legalábbis az alapértelmezett XP-téma esetén – meg lehet szabadulni a fejléctől; a többi platformon csak finomítottak a GUI-n. Hegesztettek az új verzióban a minialkalmazásokon (ezekhez rengeteg javítást adtak ki, bár még mindig maradtak olyan widgetek, amelyek nem működnek), a Presto motoron és a Carakan JavaScript-engine-en is. „És igen, végre a jegyzetek beszúrása is működik a szövegbeviteli mezőkben. Sajnos a magyar nyelvvel továbbra is hadilábon áll a program, mert nem kerültek bele a legfrissebb fordítás eredményei” – írja a bejegyzésben cousin333.

Az Opera 10.50 második bétája letölthető az Opera weboldaláról, egyelőre kizárólag Windowsra. A maces változat még csak egy béta-előzetesig jutott.

Azóta történt

Előzmények