Open Source konferencia Budapesten február végén

Február 24-én az Aréna Plaza Cinema Cityben rendezi meg az IDG Hungary Kft. B2B brandje, a Computerworld az Open Source 2011 – Technológiák harca című konferenciát. A szervezők, valamint a rendezvény támogatói ma sajtótájékoztatón ismertették a rendezvény célját és programját.

A rendezvény elsődleges célja az, hogy a hazai piac potenciális felhasználóinak – legyenek azok mikrovállalkozások, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok vagy kormányzati intézmények – bemutassa az open source rendszerek kínálta lehetőségeket, előnyeiket, korlátaikat. Közismert, hogy a nyílt forráskódú megoldások kihasználtsága hazánkban még mindig nem érte el azt a szintet, amelyet a benne rejlő üzleti és technológiai lehetőségek indokolttá tennének.

A múlt év végén bemutatott kormányzati IKT-stratégia, a Digitális Megújulás Cselekvési Terv egyik fontos célja a nyílt forráskódú szoftverek részarányának növelése a kormányzati szektorban, amely jelenti egyrészt a nyílt forráskódú operációs rendszert futtató kormányzati számítógépek, másrészt a nyílt forráskódú szoftvereket használó kormányzati alkalmazottak arányának növelését. Ennek a kormányzati célnak a fontosságát kívánta hangsúlyozni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára, Nyitrai Zsolt, amikor elvállalta a rendezvény védnökségét.

A konferencia látogatása ingyenes. Az ISACA Budapest Chapter tagjai a konferencialátogatásról igazolást kérhetnek, melyet felhasználhatnak CPE pontok gyűjtéséhez.

Azóta történt

Előzmények