Európai uniós e-egészségügyi konferencia Budapesten

Az eHealth Week 2011 szervezői bejelentették, hogy az idei budapesti rendezvényen (2011. május 10-12.) a világ legelismertebb és legbefolyásosabb e-egészségügyi szervezeteinek, valamint iparági partnereinek képviselői vesznek részt és cserélnek eszmét az Európai Unió kormányainak képviselőivel.

Jelen lesz többek között az IMI (Innovative Medicines Initiative – Innovatív Gyógyászati Kezdeményezés), a BITKOM Német Szövetségi Információs Technológiai Szövetség, a European MHealth Alliance (EuMHA), a Continua Egészségügyi Szövetsé g(Continua Health Alliance), a NetC@rds és az ASIP Sante.

A kiállítási szinten nemzeti pavilonokban mutatják be projektjeiket a szakmában élen járó országok – köztük Svédország, Törökország, Dánia –, valamint a legnagyobb ipari partnerek, mint a HP, az AGFA, a Magyar Telekom NyRt. (Deutsche Telekom) és az Intel.

A HIMSS Analytics Europe által „Leaders in Health IT” címmel, az egészségügyi informatika vezetőinek szervezett találkozón részt vesz az európai egészségügy elitje: a párizsi AP-HP kórház, a berlini Vivantes, a hamburgi egyetemi klinika, az UKE informatikai vezetői és még sokan mások.

A magas szintű kormányzati képviselők részvételével megrendezendő 2011-es miniszteri szintű e-egészségügyi konferencia lehetőséget teremt az aktív párbeszédre az egészségügyi szektor döntéshozói, szakemberei, valamint az ipar képviselői között.

Az eHealth Week 2011 az Európai Bizottság miniszteri szintű konferencia (Ministerial eHealth Conference 2011), valamint a Világ egészségügyi IT-konferencia és kiállítás (World of Health IT Conference and Exhibition, WoHIT) közös rendezvénye. A konferencia az Európai Bizottság, a HIMSS Europe (Healthcare Information and Management Systems Society Europe) és az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnökségének közös szervezésében valósul meg. Az AGFA Healthcare, a Hitachi Data Systems, az EPIC, az InterSystems, a Microsoft és az Oracle már megerősítették részvételüket az eHealth Week 2011 szakmai kiállításon.

További részletek a konferencia weboldalán olvashatóak.

Azóta történt

Előzmények