Az XP-vel együtt az Office 2003 is nyugdíjba vonul

A Windows XP-vel együtt lép ki az Office 2003 irodai programcsomag a Microsoft általános támogatási rendszeréből április 14-én, és ezzel együtt bekerül az úgynevezett meghosszabbított támogatási rendszerbe.

Mint arról az XP nyugdíjazásával kapcsolatban írtunk, a Microsoft támogatási életciklusra vonatkozó szabályzata szerint attól függően, hogy melyik időszak hosszabb, a kiadástól számított öt évig, illetve a következő verzió megjelenését követő két évig nyújt általános támogatást üzleti és fejlesztői termékeihez. Ennek keretében a felhasználók ingyenesen juthatnak hozzá biztonsági frissítésekhez, gyorsjavításokhoz, esetenként díjtalan segítségnyújtást is kaphatnak.

Az öt év elteltével a szoftver újabb öt évre a meghosszabbított támogatási rendszerbe kerül, amely azt jelenti, hogy habár minden felhasználó továbbra is hozzájut a biztonsági javításokhoz, a nem biztonsági jellegű frissítéseket csak azok a vállalatok kapják meg, amelyek erre a célra szerződést kötöttek a Microsofttal. Ebben az időszakban megszűnik az ingyenes esetenkénti támogatás, lejár a jótállási igények érvényesíthetősége, illetőleg új szolgáltatásokat sem lehet már igényelni a termékhez.

Az Office 2003 szoftvercsomag dobozos kiszerelésének árusítása 2007. április 30-án, míg az OEM-változatok forgalmazása 2007. június 30-án ért véget.

Azóta történt

Előzmények