64 bites kiadás is készül az új Office-ból

Hirdetés

Néhány hete még csak sejteni lehetett, most azonban bizonyossá vált: a Microsoft következő irodai programcsomagja, az Office 14 kódnéven fejlesztett Office 2010 64 bites változatban is megjelenik. A szoftvervállalat szóvivője az Ars Technica kérdésére erősítette meg a szakbloggerek sejtését. Az Office 2010 lesz a pakk első olyan verziója, amely 64 bites kiadásban is elkészül, a korábbi változatok 32 vagy 16 bites változatokban voltak elérhetők.

Ez azt jelenti, hogy a csomagot nem kell majd 64 bites Windowson emulált környezetben futtatni. A szaklap szerzője szerint a lépés lendületet adhat a 64 bites rendszerek terjedésének, nemcsak azért, mert a Microsoft Office az egyik legnépszerűbb alkalmazás, hanem azért is, mert a redmondi cég példáját több gyártó is követheti majd. Az első 32 bites Office egyébként az 1995-ben kiadott Office 95 volt.

A jövőre megjelenő Office 2010 kódnevéül babonából választotta a Microsoft a 14-es sorszámot, az ugyanis sorrendben a 13. lesz az Office családban. A termék fejlesztési kódnevét 2008 elején erősítették meg hivatalosan, amikor egy februári fejlesztői konferencián az akkori elnök-cégalapító Bill Gates néhány információmorzsát megosztott róla a hallgatóságával. Azt mondta, hogy az Office 14 egyes alkalmazásai és funkciói már online, böngészőn keresztül is elérhetők lesznek, de a termék nem lesz teljesen internetalapú, mint amilyen a Google Alkalmazások (Google Apps).

Azóta történt

Előzmények