Újabb sokmilliós bitcoin-lopás történt

Az ügy részletei még nem tisztázottak, a vizsgálat folyik.

Nemrég jelentették be, hogy az egyik legnépszerűbb bitcoin-váltó vállalkozás, platform, a Bitfinex biztonsági incidens áldozata lett, ezért leállították a kereskedést. A Bitfinex azt közölte ugyan, hogy a felhasználók egy részét anyagi kár is érte, de nem térnek ki az összegre – ám egy alkalmazottjuk nyilvánosságra hozta., hogy 119 756 bitcoint loptak el a támadók. Ez a múlt heti árfolyamon számolva körülbelül 77 millió dollár.

A betörés bejelentése után a bitcoin árfolyama zuhanni kezdett, körülbelül 20 százalékot vesztett az értékéből, tegnap este 540 dollár körül zárt, majd ma még lejjebb ment, aztán viszont újra emelkedni kezdett.

 

Bitcoin árfolyam
[+]

A hack pontos részleteiről nem sokat tudni. Annyi biztos, hogy a Bitfinex egy kaliforniai biztonsági cég, a BitGo megoldását használja a pénztárcák biztonságának biztosítására, akik viszont közölték, hogy ők nem találtak arra bizonyítékot, hogy a szervereiket támadás érte volna. A BitGo technológiája biztosítja a pénztárcák szegregálását is, így egy támadás nem érintheti az összes ügyfelet.

A Bitfinex feljelentést tett a hatóságoknál, a vizsgálat folyik.

Azóta történt

Előzmények