Nehezebb lesz gagyi androidos alkalmazásokra bukkanni

A Google beveti a mesterséges intelligenciát is a minőség-alapú listázás során. Ez kiegészíti a szerkesztői ajánlatokat, nem leváltja azokat.

Gyakran éri kritika a Google Play Áruházat amiatt, mert sok az optimalizálatlan alkalmazás. Az Android fejlesztői blogján Andrew Ahn termékmenedzser azt írja, a magas akkuhasználat, a fagyások, összeomlások frusztrációt okozhatnak.

A vállalatnál folyamatosan elemzik az alkalmazásokra érkező visszajelzéseket, és arra jöttek rá, hogy az 1 csillagos értékelések fele stabilitási problémákra hivatkozva pontozta le a szoftvereket. A legjobb élmény elérése érdekében kibővült a kereső- és felfedezőalgoritmus, már az alkalmazások minőségét is figyelembe veszi. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a magasabb értékelésű szoftverek előrébb sorolódnak.

Ahn bejegyzésében megemlíti, hogy a változtatásoknak pozitív eredményeként az emberek több magasabb minősítésű programot használnak, azokat ritkábban törlik le készülékeikről. A fejlesztők idén megkapták a Play Console felületet, ahol áttekinthetik a használat során felmerült problémákat és hibajegyeket. Végeredményben ezzel próbálja a Google rávenni a programozókat, hogy jobb minőséget készítsenek, frissítsék a szoftvereiket.

Azóta történt

Előzmények

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

  • Wi-Fi-n is megválasztható a minőség a Google Play Musicon

    Az alkalmazásba végre bekerült az előzmények gomb is, amivel visszatérhetünk korábban hallgatott zenei listáinkhoz.