Családi könyvtárral bővül a Play Áruház

Végre nem kell kétszer megvenni a könyvet vagy alkalmazást, legálisan használhatja az egész család. Hatfős osztozkodás jön a Google Play Áruházban vásárolt termékek esetén.

Azóta várják sokan a családi előfizetést, mióta a Google Zene elindult. Sőt, vannak akik alkalmazásaikat is megosztanák az otthoniakkal, például a házi médiaközpontként üzemelő Kodi rendszer verzérlését szolgáló Yatse feloldása, vagy számos kifejezetten otthoni felhasználásra szánt egyéb szoftver működik jelenleg úgy, hogy egy-egy készülék körbejár.

A Google Családi Könyvtár bejelentése azért is nagy dolog, mert így végre megoszthatóvá válnak a Play Áruházban megvásárolt tartalmak, legyenek ezek appok, filmek, sorozatok, vagy éppen könyvek. Összesen hat Google-fiók alkothat egy-egy családot, ez a legtöbb esetben bőven elég az egy háztartásban élők számát figyelembe véve. A Családi Könyvtár (CSK) használatáért nem számít fel extra előfizetési díjat a Google.


(forrás: Google) [+]

A rendszer végiggondoltságát mutatja, hogy a CSK megvásárolt elemenként kapcsolható ki-be, tehát nem kötelező mindent megosztani a rokonokkal. Lehetőség van arra is, hogy egy bankkártyát az egész család hasáználhasson közösen, amellett hogy továbbra is megmaradnak saját használatú fizetési megoldások és ajándékkártyák. Sőt, a csoport egyes tagjainak költéseit felül is bírálhatják az aggódó szülők, akik a nyaralásra félretett összeget szeretnék megóvni attól, hogy az éppen népszerű telefonos játékok fejlesztőinél kössenek ki az utazási iroda helyett.

A Google Play Zene is kínál családi előfizetést, ez szintén hat ember számára jelent hozzáférést a hatalmas zenei adatbázishoz, havi szinten 14,99 dollárért cserébe. A tavaly decemberben indított szolgáltatás ezidáig az USA, Kanada, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Franciaország és Németország területén volt elérhető, mostantól azonban Írország, Olaszország, Mexikó és Új-Zéland lakosai is élhetnek a lehetőséggel.

A Google a napokban elérhetővé teszi a Családi Könyvtár szolgáltatást Ausztrália, Brazília, Kanada, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Japán, Mexikó, Új-Zéland, Egyesült Királyság és az USA területén. Megkérdeztük a vállalat hazai képviseletét, hogy Magyarországon mikortól számolhatunk a lehetőséggel, de ahogy a YouTube Red kapcsán, úgy a Családi Könyvtár tekintetében sincs végleges, fix dátum.

Azóta történt

Előzmények