Negyed gigabájtos Hotmail-postafiókok

A Microsoft július elején 250 MB-ra bővíti a Hotmail internetes levelezőrendszerben ingyenesen a felhasználók rendelkezésére álló tárterületet, míg évi 19,95 dollárért 2 GB méretű postafiókok lesznek vásárolhatók. A vállalat közleménye szerint a lépéssel egy csapásra megszűnnek az MSN Hotmail-használók helyproblémái.

Az ingyenes postafiókok méretének több száz gigabájtra bővítésével egyre valószínűtlenebbé válik, hogy a szolgáltatók képesek lesznek pénzt keresni előfizetés mellett igénybe vehető, extra tárterületet kínáló ajánlataikkal. Pedig az elmúlt években a Microsoft és a Yahoo – és több magyar levelezőrendszer is – megpróbálta a levélírókat a fizetős szolgáltatások igénybevételére rábírni. Áprilisban azonban a Google merész lépésének köszönhetően zsákutcába jutott az ígéretes üzlet. A Google által elindított internetes levelezőrendszer, a Gmail nem kevesebb, mint 1 GB helyet biztosít felhasználónként a levelek tárolására – természetesen ingyen.

A nagy webmail-üzemeltetők közül a Yahoo reagált elsőként: májusban a vállalat közölte, hogy a Yahoo Mailen 100 MB-ra bővíti az ingyenes postafiókok méretét, miközben "gyakorlatilag korlátlan tárhelyet" biztosít fizetős felhasználói számára.

Azóta történt

Előzmények