A héten startol a Microsoft zeneboltja

A Microsoft még héten elindítja online zeneboltját az MSN hálózaton és kiadja a dalok vásárlását lehetővé tévő Windows Media 10 lejátszót is – írja a Mercury News. A lap beszámolója szerint a letölthető zeneszámok közel 60 digitális zenelejátszó készüléken hallgathatók lesznek – az Apple iPod azonban hiányzik a kompatibilis modellek listájáról.


Media Player 10: egy kattintásra a zenebolttól

Jelenleg az online zeneértékesítés piacvezetője az Apple iTunes, mely a letöltések 70 százalékát szolgálja ki, az MSN music store azonban komoly versenytárs lehet. Noha a Microsoft boltjának árai egyelőre nem ismertek, valószínűsíthető, hogy az iTuneséhoz hasonló árcédulákkal indít a szoftvervállalat. Az MSN zeneboltban alighanem zeneszámonként kell fizetnie majd a felhasználóknak – akárcsak az iTunes esetében –, és nem a Napster által is használt előfizetéses modellt alkalmazzák. Az Apple-nél egy dal 99 dollárcentbe, illetve Európában 99 eurócentbe kerül.

A bolt a héten várhatóan nagyobb felhajtás nélkül indít, mert a Microsoft időt kíván hagyni a rendszer tesztelésére és az esetleges hibák javítására, mielőtt a marketinggépezetet beindítaná. A szolgáltatás feltűnik majd az MSN főoldalán is, ami havi 350 millió potenciális vásárlót hozhat, míg az új Media Player 130 millió Windows-felhasználóhoz viszi el a nyitásról szóló hírt.

Azóta történt

Előzmények