Koncentrálja fejlesztéseit a Mozilla

Mitchell Baker, a Mozilla alapítvány elnöke tegnap a hivatalos blogban jelentette be, hogy két, az online kommunikációval foglalkozó fejlesztőrészlegüket egyesítik, hogy hatékonyabb munkát tudjanak végezni.

Az eddig külön dolgozó két csapat közül az egyik a Mozilla Messaging, mely a Thunderbird levelezőkliens mellett olyan fejlesztésekkel foglalkozott, mint a Raindrop vagy az F1, a másik közösség pedig a Mozilla Labs, mely most gyakorlatilag magába olvasztja a másikat. Az egyesített fejlesztőgárdát a Messaging korábbi főnöke, David Ascher vezeti majd, és a megújult, kibővült Mozilla Labs kutatói a webes online kommunikációra és a közösségi interakciókra koncentrálnak.

Baker kijelentette, hogy a Thunderbird fejlesztése nem áll le, de a korábbi, kissé idejétmúlt koncepciót megújítják, mert bár igen sok modern elemet tartalmaz, szeretnék egy igazán „ütős”, a legfrissebb igényeket is kiszolgálni képes kommunikációs szoftverré alakítani.

Azóta történt

  • Június végén jön a Firefox 5

    A Mozilla új fejlesztési menetrendje szerint 18 hetente érkeznek majd az új főverziók. A modell a Chrome-felhasználóknak ismerős lehet.

Előzmények