Kipróbálhatod a Firefox tervezett újításait!

Újraindul a Mozilla tesztelési programja, egyelőre három új funkciót lehet véleményezni.

A Mozilla eredetileg 2009-ben indította el a Test Pilot nevű programját, melynek célja az volt, hogy a felhasználók és a szakemberek egyaránt hosszú ideig tesztelhessenek olyan megoldásokat, melyeket a böngészőbe terveznek bevezetni. Ám ezt rövid idő elteltével bezárták, és most megújult formában indították el.

Az érdeklődőknek bejelentkezés után egy beépülőt kell letölteni a böngészőjükhöz, majd ezek után választhatják ki azokat a még kísérleti állapotban lévő funkciókat, melyeket szeretnének kipróbálni (mindez egyelőre csak angol nyelven működik, a Mozilla későbbre ígérte az egyéb nyelvek megjelenését), hogy azután megosszák tapasztalataikat egymással és a vállalat szakembereivel. Nick Nguyen, a Firefox projekt vezetője közölte, hogy nagyszabású kampányba kezdenek – pl. a böngésző kezdőoldalán is megjelenik a lehetőség –, hogy minél több felhasználót vegyenek rá a tesztelésre.

 

Mozilla Test Pilot
[+]

 

Jelen pillanatban a telepítés után az eszköztárban megjelenő ikonra kattintva  három tervezett lehetőség kipróbálására van lehetőség: Activity Stream, Tab Center, illetve Universal Search.

 

Mozilla Test Pilot
[+]

 

Az Activity Stream a böngészéstörténet, a letöltések és a könyvjelzők kezelésének új módja. A Tab Center a fülek megjelenítését változtatja meg, a felső vízszintes sorból átviszi őket balra, függőlegesen, és egyéb újdonságokat is tartalmaz, melyek a kezelhetőséget könnyítenék meg. A Universal Search összevonná a címsorból már jól ismert Awesome Bar keresési találatait a most még külön használt, beépített keresőével.

A Test Pilot jelenleg a stabil verziókon működik, de tervezik azt is, hogy az egyéb, fejlesztési fázisokban lévő szoftvereken is lehessen használni.

Azóta történt

  • Nyári mozillás és szabad szoftveres kalandok

    Idén nyáron ismét lehetőségünk volt népszerűsíteni a Mozilla projektjeit, valamint számos szabad szoftveres projektet és a biztonságos internetezést.

  • Új esztendő, új Firefox

    A Firefox legújabb stabil verziójában jobb teljesítményre számíthatnak a gyengébb gépek tulajdonosai és a Linux-felhasználók, és megjelent a beépített FLAC támogatás.

Előzmények