Miniszterelnöki vizit az IHM-ben

A modernizáció legfőbb hajtóereje az infokommunikáció, vagyis az a szektor, amelyhez fogható mértékben egyetlen más területen sem mérséklődtek az árak az előző években – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az informatikai tárcánál tett látogatását követően. A kormányfő arra buzdította a minisztériumot, hogy a továbbiakban is nagy bátorsággal nyúljon hozzá azokhoz a szabályozási elemekhez, amelyek jelenleg védik egyesek nem indokolható piaci pozícióit, s amelyek tompítják a versenyt. Ennek során a fogyasztó legyen a legfontosabb – tette hozzá.

A kormányzat azt szeretné elérni, hogy 2006 végéig minden második magyar állampolgár internetezzen. (Jelenleg körülbelül 2,7 millióan használják a világhálót, ezt a számot kellene megduplázni 2006 végéig.) Az internet elterjedését szolgálja az eMagyarország pontok létesítése, illetve a közháló program, amelynek keretében a kis falvakba is eljut a világháló.

A következő időszakban is kiemelt cél lesz a széles sávú adatkommunikációs rendszerek kiépítése, valamint az internetezők számának gyarapítása érdekében a különféle elektronikus tartalmak fejlesztése – mondta Kovács Kálmán miniszter. Ez utóbbi érdekében 900 önkormányzatot érintő, 20 milliárd forint értékű beruházás veszi kezdetét.

Azóta történt

Előzmények