Kihirdették a Windows 8-at promotáló pályázat nyerteseit

A cég magyar képviselete ma közölte, hogy közel száz beérkezett videóból az „Ezt úgysem hiszitech” című alkotás nyerte a Microsoft „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech.” elnevezésű pályázatát. Ennek keretében a beküldőknek saját készítésű animációval, filmmel vagy zenével kellett bemutatniuk, milyen lenne a számítógépük, ha életre kelne bennük az alkotók saját világa. A fődíj nyertese nettó egymillió forintot vihet haza. A pályaműveket január végéig mintegy háromszázezren nézték meg a verseny hivatalos YouTube-csatornáján.

A Microsoft 2012. november 24-én hirdette meg a „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech.” elnevezésű pályázatot, amelyben a beküldőknek a Windows 8 általuk elképzelt világát három kategóriában, azaz animáció, film vagy zeneművek formájában kellett elkészíteniük, és a YouTube-ra feltölteniük. A cél az volt, hogy olyan pályaművek szülessenek, amelyek az alkotók számítógépein keresztül mutatják be a Windows 8 új korszakot jelentő egyediségét. A beküldőknek öt kötelező – a Windows 8 alapvető képességeit szimbolizáló – kulcsszó köré kellett építeniük pályázatukat:

  • Élmény
  • Felhő
  • Alkalmazás
  • Kapcsolattartás
  • Csempe

A beérkezett alkotásokból a Microsoft Magyarország munkatársaiból álló zsűri választotta ki a legjobbakat. Az eredetiség, az egyediség, a megvalósítás, a kidolgozottság és az üzenethez való alkalmazkodás feltételrendszerében Filkor Gábor "Ezt úgy sem Hiszitech” című alkotása bizonyult a legkiválóbbnak, így ő nyerte el az egymillió forintos fődíjat. Emellett a három kategóriában a legnézettebb pályamunkákat a Microsoft Magyarország nettó 200 ezer forinttal díjazta:

Alkotó: Regőczy Zoltán

  • Animáció kategória: „Az én tabletem” (nézettség a verseny zárásakor: 23,110)

Alkotó: Nagy Gergő

Alkotó: Erdélyi Gábor

  • A zsűri megszavazott egy különdíjat az „Életre kelt” alkotásnak, egyben készítőjének Vitáris Gábornak

Azóta történt

Előzmények