Akár négy hónapig is használható a Windows 7 aktiválás nélkül

Tegnap Woody Leonhard szakblogjában megerősítette azt a korábban is valószínűnek tartott lehetőséget, hogy a Windows 7, akárcsak elődje, a Vista az első futtatás után akár 120 napig is használható aktiválás nélkül.

A Microsoft a termékei esetében általában 30 napos határidőt szab az aktiválás elvégzésére, ám a rendszergazdáknak meglesz az a lehetőségük, hogy egy paranccsal háromszor töröljék ezt a tiltást, s így végül is négy hónapig halaszthatják a bejelentést. Ez alatt az időszak alatt az operációs rendszer teljes értékűként használható. A türelmi időszak vége felé a rendszer figyelmeztet az aktiválásra: a 27. napon naponta négyszer, a következő két napon négyóránként, a 30. napon óránként ugrik fel egy figyelmeztető ablak.

A türelmi idő meghosszabbításához felhasználónak rendszergazdaként az „slmgr -rearm” parancsot kell futtatnia, majd újraindítás után elkezdődik a következő 30 nap. Ez az eljárás a Microsoft szóvivője szerint nem sérti meg a Windows 7 felhasználási feltételeit (EULA).

Azóta történt

Előzmények