A Microsoft Surface megérkezett Európába

Arnold Schwarzenegger és Angela Merkel tegnapi ünnepélyes megnyitója után ma délelőtt kilenckor kezdődik a világ legnagyobb számítástechnikai vására, bemutatója, a CeBIT a németországi Hannoverben. A Microsoft is erre az alkalomra időzítette két fontos bejelentését.

A bevezető kampány után mától lehet megvásárolni az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) a vállalat nagy visszhangot kiváltott eszközét, a Surface-t. Eddig csak az Egyesült Államokban és Kanadában juthattak hozzá a cégek, mostantól már Ausztriában, Belgiumban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Franciaországban, Hollandiában, Katarban, Írországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban és Svédországban is megszerezhető, s természetesen támogatást, illetve a helyi viszonyokra alkalmazott tartalmat is kapnak hozzá.

A lépés kapcsán Panos Panay, a Microsoft Surface részleg általános igazgatója elmondta, hogy óriási az érdeklődés az új technológia iránt, s nagy sikernek ígérkezik az egész világon. A fejlesztések, alkalmazások számát szaporító partnerprogramnak 11 országból már több mint 120 résztvevője van.


Ugyancsak tegnap jelentették be, hogy a Microsoft Online Services (MOS) szolgáltatásának próbaváltozata az Egyesült Államokkal együtt most már 19 országban érhető el (Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Új-Zéland).

A szolgáltatások közül a legfontosabb a Business Productivity Online Standard Suite, mely tartalmazza az Exchange Online, az Office SharePoint Online, az Exchange Hosted Filtering, illetve az Office Live Meeting termékeket, s hamarosan elkészül a az Office Communications Online, valamint az Online Deskless Worker Suite is. A végleges változatban áprilisban érkező MOS legalacsonyabb előfizetési díja felhasználónként 15 dollártól indul (legalább 5 felhasználóra van szükség az előfizetéshez).

Stephen Elop, a Microsoft üzleti részlegének elnöke természetesen melegen ajánlja a cégeknek a csomagot: szerinte 10–50 százalékos megtakarítás érhető el az SaaS, a SOA, illetve a webkettes Software-plus-Services megoldások kombinációjából álló szolgáltatás segítségével.

Azóta történt

Előzmények