Újdonságok az Office 365-ben

A cég hivatalos közleménye szerint a mostani és a készülőben lévő újdonságok a teljes termékpalettát felölelik.

Az egyik fontos változás például, hogy a külső partnerek munkáját egyszerűsíti az egyszer használatos jelszó a titkosított üzenetekhez. Korábban a vállalaton kívüli felhasználóknak küldött titkosított levelek megtekintéséhez a fogadó félnek be kellett jelentkezni saját Microsoft-fiókjával. Az egyszer használatos kóddal erre már nincs szükség.

A vállalaton belüli oktatások, megbeszélések megosztását egyszerűsíti a most elindult Office 365 Video szolgáltatás, amelynek segítségével könnyedén tölthetőek fel videók egy adott témát érintő csatornába.

A Mac-használók számára fontos, hogy október legvégétől elérhető az Outlook for Mac, melynek felhasználói felülete is az Outlook 2013-as formát hozza. A program támogatja a keresést az online levelek között és gyorsabbá vált a szinkronizáció.

Szintén újdonság, hogy az „ingyenes Office iPad készülékekhez” verzióval most már minden iPad-tulajdonos dokumentumokat tekinthet meg, hozhat létre, szerkeszthet és nyomtathat a mobiltelefonra optimalizált Word, Excel és PowerPoint alkalmazásból.

Tervek

Az Office-alkalmazások hamarosan az androidos táblagépeken is elérhetők lesznek. Az alkalmazások várhatóan 2015 elejétől tölthetők le az Play áruházból.

Jelentős fejlesztés a OneDrive tárhely bővítése. Bár a korábbi egy terabájtos tárhely sem volt kevés, a Microsoft novembertől korlátlan tárhelyet biztosít felhőjében. Október 27-től a Családi, az Egyszemélyes és az Egyetemi Office 365-előfizetők számára folyamatos a roll out, így napról napra újabb felhasználók élvezhetik a korlátlan tárhelyet. 2015-től pedig a vállalati ügyfelek számára is elindul a korlátlan OneDrive for Business tárhely bevezetése.

Ami a célegyenesben lévő, hamarosan elérhető fejlesztéseket illeti, az üzleti felhasználóknak szól a Skype for Business is, amely új felhasználói élménnyel, szerververzióval és az Office 365-höz kapcsolódó frissítésekkel a jövő év elején jelenik meg. A Microsoft ígérete szerint a Skype és a Lync előnyeit ötvözve átalakítja a kommunikáció világát: lehetőséget ad több millió vállalaton kívüli Skype-felhasználó elérésére.

„A Microsoft az Office 365 esetében is a korábbiaktól merőben eltérő, agilis fejlesztési módszert követ, a felhasználóktól érkező visszajelzések alapján az alkalmazások képességeit és funkcióit folyamatosan továbbfejlesztjük és bővítjük. A frissítéseket, újdonságokat nagyon rövid átfutással eljuttatjuk minden ügyfelünkhöz. Fejlesztéseink ütemtervét több hónapra előre nyilvánosságra hozzuk, sőt a felhasználók dönthetnek arról is, hogy az elsők között szeretnék kipróbálni, vagy standard ütemezéssel jutnának hozzá a frissítésekhez” – mondta el a fejlesztéspolitikáról Vincze Tibor, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Azóta történt

Előzmények

  • Itt az ingyenes Microsoft Office mobilra

    A Microsoft is belép a freemium szoftverekkel operáló vállalatok sorába. Eddig csak az Office 365 előfizetés mellé járt a hordozható eszközökre szánt irodai csomag.

  • Korlátlan OneDrive és Office 365 egyhavi internetadó árából

    Átalakítaná a felhőszolgáltatások piacát a Microsoft. Minden Office 365 előfizetés mellé korlátlan OneDrive tárhelyet adnak az üzleti és a lakossági felhasználóknak egyaránt.