Tényleg tolmács lett a Skype

Több mint tíz éve már, hogy megjelent a Skype. Az internetes kommunikáció sokak számára ezzel a programmal teljesedett ki. Az egyik legismertebb videóhívásra is képes multiplatform chatprogram, melyet a Microsoft 2011 tavaszán vásárolt fel 8,5 milliárd dollárért. Azóta több, mint három év telt el. A Microsoft Research programból profitált a Skype is, a tegnapi bejelentés alapján egy újabb kommunikációs falat bont le a cég azáltal, hogy olyan emberek számára teszi lehetővé a szinte valós időben történő beszélgetést, akik nem beszélik egymás nyelvét.

A Skype hivatalos vállalati blogján jelentette be ugyanis a Microsoft, hogy nagyobb közönség számára is megnyitják a Skype Translator preview programot, ami induláskor a spanyol és angol élőbeszédet, illetve negyvennél több üzenetküldési nyelvet támogat. A részvételhez be kell regisztrálni a Skype Fordító oldalán és feltétel még Windows 8.1-es eszköz (laptop, táblagép) megléte is.

A videón a mexikóvárosi Peterson általános iskola és a USA területén található Tacoma Stafford általános iskola diákjai beszélgetnek egymással anyanyelvükön, a Skype élő tolmácsolásában. Rejtélyes Skype-ot játszanak. A játék lényege, hogy kérdéseket tesznek fel egymásnak, amiből arra próbálnak rájönni, hol lehet a másik iskolája. A Skype beszélgetés során az eredeti hangsávok helyett a natív nyelvre fordított szöveget hallották a gyerekek.

Azok, akik nem spanyolról angolra vagy angolról spanyolra fordíttatnák beszédüket hogy partnerük értse, abból a negyvennél is több nyelvből választhatnak, amelyeket írásban képes fordítani a Skype. Ide érdemes kattintani, ha kipróbálná, mire képes a mai legmenőbb bábelhal, amit májusban láttunk először, aztán novemberben már közelebbről is megtekintettünk.

Azóta történt

Előzmények