Letölthető az Internet Explorer 9 második előzetese

Az Internet Explorer hivatalos blogjában Dean Hachamovitch, az IE-fejlesztési csapat vezetője jelentette be tegnap, hogy letölthetővé tették a böngésző következő, 9-es verziójának második előzetesét, hogy a fejlesztők és a tesztelők kipróbálhassák.

Az Preview 2 csak Windows Vistára (SP2), illetve Windows 7-re telepíthető. Mivel előzetesről van szó, néhány alapvető eszköz hiányzik még belőle, és azokat a biztonsági megoldásokat is kihagyták egyelőre, melyek a 8-asban benne vannak. A szoftver telepítéséhez nem kell eltávolítani a korábbi verziót, az IE 8-at, ha pedig fenn van az első, márciusban kiadott előzetes, azt az új installálás automatikusan felülírja.

A Preview 2-ben kijavítottak néhány korábban jelzett hibát, illetve beletettek olyan eszközöket, melyeket tesztelők kértek. Ilyen például a CSS3 Media Query támogatása, vagy a megjelenítést gyorsító DOMContentLoaded. A fő törekvés emellett, hogy a lehető leginkább kövessék, támogassák a szabványokat, írja Hachamovitch, illetve kihasználják a HTML5 biztosította hardveres gyorsítási lehetőségeket.

A változások teljes listája a cég weboldalán olvasható.

Azóta történt

Előzmények