IE-bővítmények versenyét indította el a Microsoft

Egyedi, ötletes és praktikus bővítmények – angol nevükön add-onok – készítésére biztatja a Microsoft a webfejlesztőket. A pályázóknak arra kell törekedniük, hogy bővítményeik olyan különleges funkciókkal ruházzák fel az IE8 böngészőt, amelyek igazodnak a felhasználók igényeihez: egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a szörfözést.

A bővítmények az Internet Explorer 8 alá külön telepíthető alkalmazások összességét ölelik fel. E minialkalmazások a legkülönfélébb tulajdonságokkal gazdagíthatják a böngészőt, például lehetővé tehetik, hogy a felhasználó egy kattintással bármilyen internetes tartalmat megosszon ismerőseivel a Facebookon, a böngészőből közvetlenül értesülhessen a másnapi időjárásról, vagy tetszőleges valutát konvertáljon át valamilyen más pénznemre.

Az elkészített bővítményeket 2010. április 30-áig kell a verseny weboldalára feltölteni. A legjobb munkákra és leggyorsabb fejlesztőkre értékes nyeremények is várnak. Az első 20 bővítményt feltöltő programozó Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000 típusú egeret kap ajándékba, míg a közönségdíjas bővítmény gazdája egy fejlesztői feladatokra optimalizált Lenovo ThinkPad SL500-as laptopot nyerhet.

A verseny honlapján a beérkezett bővítmények szabadon megtekinthetőek, kipróbálhatóak és értékelhetőek.

Azóta történt

Előzmények