Megújul a Hotmail – második fázis

Dick Craddock, a Hotmail programmenedzsere a Windows Live hivatalos blogjában hosszas bejegyzésben ecseteli, hogy a világ legnépszerűbb levelezőszolgáltatásának (350 millió felhasználó, őket a Yahoo! követi 310, illetve a Gmail 260 millió felhasználóval) megújítása során a tavaszi első lépcső után elérkeztek a másodikhoz.

A Windows Live-val foglalkozó, San Franciscóban megrendezett szakmai találkozón a Microsoft öt fő újdonságot mutatott be az érdeklődőknek, melyek mindegyike a levelek rendezésének, kategorizálásának folyamatát igyekszik jobbá tenni. Az egyik legfontosabb változás, hogy igyekeztek megoldást találni a postaládákat a spamekhez hasonlóan leterhelő, zavaró „graymailek” kezelésére. A szakember saját definíciója szerint a „szürke levélre” nem mondhatjuk, hogy spam, kéretlen reklámlevél, mivel a felhasználó közreműködése folytán érkezik, ám sajátos tulajdonságai miatt a „legális”, fontos levelek közé sem sorolhatjuk őket: ilyenek a hírlevelek, melyekről elfelejtettünk leiratkozni, a közösségi oldalak által automatikusan küldött statisztikák, illetve frissítési tájékoztatók stb.

Hotmail greymail

E zavaró levelek szűrését igyekszik a Hotmail egy új funkcióval, a „hírlevél” kategória bevezetésével megkönnyíteni: a szűrt hírleveleket át lehet helyezni egy, a későbbi elolvasásra szánt levelek számára fenntartott mappába, de természetesen töröltetni is lehet őket. Ide kapcsolódik, hogy bevezettek egy egy kattintásos opciót is, amivel egyszerűen le lehet iratkozni e levelekről, emellett megjelent egy olyan opció is, amellyel csak a legfrissebb ilyen értesítéseket tartjuk meg. Szintén e témához kapcsolódik, hogy a fontos levelek megjelölésére kitalált „flag” rendszere is átalakult, például van már lehetőség automatikus flagelésre is. Arra is mód van már, hogy ha a létező kategóriák nem felelnek meg a felhasználónak, akkor újakat hozzon létre.

A Hotmail háromlépcsős megújulásának utolsó fázisa is hamarosan bekövetkezik, a szakember bejegyzésében azt ígéri, hogy heteken belül újabb változásokat fognak bejelenteni.

Azóta történt

Előzmények