A Call of Duty-kártyával egyezkedett volna a Microsoft, az USA megállítaná

A Microsoft azzal próbálta megnyugtatni a hatóságokat, hogy egy évtizedig biztosítja a Sonynak és a többi riválisnak a Call of Duty-vonalat. Az amerikai FTC végül beperelte a Microsoftot.

Régóta nem titok, hogy az USA mellett az EU és a britek sem nézik jó szemmel a Microsoft és az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros üzletét, a Sony mellett a hatóságok is a verseny csökkenésétől tartanak.

A Microsoft folyamatosan próbálja nyugtatni a kedélyeket, és már hosszú, 10 éves licencmegállapodást is ajánlott a Sonynak és a Nintendónak a vitatéma alapjaként gyakran emlegetett Call of Duty kapcsán. Ennek ellenére a kedélyek még mindig nem csillapodnak.

Brad Smith, a Microsoft elnöke a napokban elárulta, hogy a vállalata felajánlotta az amerikai FTC-nek is, hogy a Call of Duty játékokat egy évtizedig elérhetővé teszik a Sonynak és a többi riválisnak. Smith szerint a hatóság visszautasította az ajánlatot.

A folytatást már tudjuk: az FTC beperelte a Microsoftot a múlt héten, és megpróbálja blokkolni az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlását.

A riválisok továbbra is attól tartanak, hogy a Microsoft megtartaná a saját eszközeire a népszerű címeket, pedig a vállalat minden vádat visszautasít, és pénzügyileg is értelmetlennek tart egy ilyen forgatókönyvet. Smith csalódott, hogy az FTC nem töltött több időt az ajánlat megfontolásával, mielőtt beperelte őket. Az EU novemberben indította el a teljes vizsgálatot.

Azóta történt

Előzmények