A nap IT-pletykája: a Microsoft felvásárolja az Adobe-t?

Habár gyakorlatilag csak annyit lehet biztosan tudni Steve Ballmer, a Microsoft, és Shantanu Narayen, az Adobe vezérigazgatójának tegnapi találkozójáról, hogy több mint egy órán át tárgyaltak, a találgatások azonban megindultak, és a The New York Times cikkírójának azon feltételezése, mely szerint a két cég összeolvadásáról is szó esett az üzletemberek között, nagy karriert futott be. Annyira, hogy az Adobe részvényeinek értéke a nap végére komoly mértékben, közel 12 százalékkal emelkedett a pletyka hatására.

adobe stock

Az említett blogbejegyzésben Nick Bilton arról számolt be, hogy értesülései szerint több témát is érintettek a vezetők, de a legfontosabb a két vállalat Apple elleni közös fellépésének megvitatása volt, s az itt mérlegelt lehetőségek között szerepel többek között egy olyan opció is, hogy a Microsoft felvásárolja az Adobe-t. Ezt az információt – két, névtelenül nyilatkozó résztvevőre támaszkodva – a Financial Times is megerősítette, ám az egyik informátor hozzátette: az esetleges egyesülés a jelenlegi álláspontok szerint „csak a legvégső” esetben jöhet szóba.

Az értesülést a Microsoft nem kívánta kommentálni, az Adobe közleményben annyit mondott, hogy a két vállalat vezetői rendszeresen folytatnak megbeszéléséket, és egy bizalmas tárgyalást illetően nem kívánnak nyilvánosan értékeléseket kiadni.

A sajtó által felkért szakértők döntő többsége szkeptikus, semmilyen szempontból nem látják indokoltnak, előnyösnek és szükségesnek azt, hogy a Microsoft megszerezze az Adobe-t, melynek piaci értékét jelenleg 15 milliárd dollárra becsülik.

Azóta történt

Előzmények