Megkezdődhet a Skylake processzorok gyártása

Az Intel közzétette legújabb, második negyedéves eredményeit. Az árbevétel a várakozásoknak nagyjából megfelelően, 13,2 milliárd dollárt ért el. Ez 2014 második negyedévéhez képest öt százalékos csökkenés, míg az idei év első három hónapjához viszonyítva három százalékos növekedést jelent.

Az egy részvényre jutó eredmény 0,55 dollár, ami megegyezik az egy évvel korábbi értékkel, az előző negyedévhez képest azonban 34 százalékos bővülést takar.

A részletes adatokat böngészve látható, hogy az adatközpont üzletág az egy évvel korábbihoz képest tíz százalékkal, az előző negyedévhez viszonyítva pedig öt százalékkal bővült és 3,9 milliárdon zárt.

Bár a dolgok internete továbbra sem tartozik a legnagyobb értékű üzletágak közé, a tavalyi évhez képest négy, a három hónappal ezelőtt lezárt időszakhoz képest pedig öt százalékkal pörgött jobban, 559 millió dollárt termelve a vállalatnak.

A hatodik generációs Intel Core processzorcsalád (Skylake) megérett a gyártása, 2015 második felében meg is kezdik ezek szállítását. Ettől, illetve a Windows 10 megjelenésétől azt várják, hogy a számok a második félévben javulni fognak. A vállalat előrejelzése szerint a 2015-ös év egy százalékos árbevétel csökkenéssel zárulhat a tavalyihoz képest.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények