Megjelent az AVG 2011, az ingyenes verzió is

A héten az AVG Technologies kiadta internetbiztonsági csomagjának és vírusirtójának frissített változatát, melyeket szakítva a korábbi termékszámozási gyakorlattal AVG 2011 névre keresztelt. Az antivírus népszerű ingyenes kiadásának új verziója ugyancsak elérhetővé vált.

A cseh IT-biztonsági cég a felhasználói kérésekre hallgatva egyszerűsítette a szoftver telepítését: az új kiadásban csak ötször kell kattintani az installálás során. Új a „játékmód” (game mode), amely a teljes képernyős alkalmazások futásakor letiltja a felugró figyelmeztetéseket, és így nem zavarja meg a játék vagy egyéb alkalmazás élvezetét – miközben természetesen a háttérben a program változatlanul végzi a dolgát.

A Smart Scan névre keresztelt vírusellenőrző motor kíméletesen bánik a számítógép erőforrásaival, mivel csak azokat az új fájlokat vizsgálja át, melyekről nem tudja, hogy biztonságosak, vagy amelyek időközben módosultak. Ahogy az ma már természetes, a program nemcsak vírusdefiníciós adatbázisára, hanem az AVG-felhasználók gépeiről gyűjtött valós idejű információkra is támaszkodik. A cég közleménye szerint a vírusirtó világszerte 110 millió PC-n fut, és ezekről naponta 1,5 milliárd mintát gyűjt be.

Fejlődött a LinkScanner technológia is. Ez az internetes keresőkben találatként megjelenő hivatkozásokat valós időben ellenőrzi, ha a felhasználó rájuk kattint, és megvizsgálja, hogy biztonságosak-e vagy sem, netán adathalász oldalakról van-e szó; a vizsgálat eredményéről a találatok melletti színes ikonok tájékoztatnak. Az új verzió a közösségi oldalakon – többek között a Facebookon és MySpace-en – található linkeket is ellenőrzi.

Az internetbiztonsági csomagban a vírusirtón kívül tűzfal, spamszűrő, letöltés-ellenőrző, adathalászat elleni védelem és chatlink-ellenőrző is található. E csomagnak van kis- és középvállalatoknak szánt kiadása is, amely támogatja a hálózati telepítést és a jelentések készítését.

A kereskedelmi termékek – az AVG Internet Security 2011 és az AVG Anti-Virus 2011 – már megvásárolható, előbbi egyéves otthoni licence az Egyesült Államokban 55, az utóbbié 34 dollárba kerül. Az ingyenes vírusirtó letölthető az internetről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AVG

Azóta történt

Előzmények