Megérkeztek a 2011-es Nortonok

A Symantec ma az Egyesült Államokban piacra dobta a Norton AntiVirus vírusirtó és a Norton Internet Security (NIS) internetbiztonsági csomag 2011-es kiadásait. A vállalat közleménye szerint az új verziók fejlesztésekor változatlanul fontos szempont a teljesítmény javítása, a telepítéshez és a rendszer átvizsgálásához szükséges idő csökkentése, illetve a memóriahasználat visszafogása, de azért szokás szerint egy-két újdonsággal is szolgálnak majd a termékek.

Hirdetés

Ilyen például az áttervezett felhasználói felület és a Download Insight 2.0, amely gyakorlatilag minden letöltésre kiterjeszti a vírusellenőrzést, függetlenül attól, hogy azt a böngészőből, e-mailből vagy chatkliensből indították. A Norton 2011 a letöltések esetében is alkalmazza azt a közösségi minősítési rendszert, amely a cég szoftvereit használók számítógépeiről gyűjtött adatok alapján minősíti a fájlokat.

A vállalat közleménye szerint az teljesítményoptimalizálás olyan sikeres volt, hogy a NIS 2011 a világ leggyorsabb és „legkönnyebb” biztonsági szoftvere. Ezt mérési adatokkal is alátámasztják: a vírusellenőrzéssel a pakk a konkurencia átlagánál 61 százalékkal gyorsabban végez, és mindössze 41 másodperc alatt telepíthető, ami ugyancsak rekord.

A Symantec egyben néhány új alkalmazást is elérhetővé tett Az ingyenes Norton Safe Web Lite böngészőtoolbar (mely az Internet Explorerrel és a Firefoxszal kompatibilis) a keresési találatokként megjelenő linkek biztonságát ellenőrzi, a Norton Safe Web for Facebook pedig a közösségi szájt üzenőfalán megjelenő hivatkozásokat vizsgálja át, és figyelmeztet, ha valamelyik veszélyes oldalra mutat. A szintén ingyenes Norton Power Eraser a nehezen eltávolítható kártevők törlésére használható, míg a kizárólag Norton-ügyfelek számára biztosított Norton Bootable Recovery Tool segítsévégel rendszer-visszaállításra használható bootlemez készíthető.

A Norton AntiVirus 2011 és a NIS 2011 megvásárolható az Egyesült Államokban, illetve a norton.com weboldalon. Azt, hogy a lokalizált változatokat mikor dobja piacra, a cég egyelőre nem közölte.

Azóta történt

  • Megjelent az AVG 2011, az ingyenes verzió is

    Elkészült a cseh szoftvercég idei termékfrissítése. Ezúttal egy időben vált elérhetővé a fizetős és az ingyenes vírusirtó.

  • Az adatszivárgást főként emberi hiba okozza

    A cégnél dolgozók okozhatják a legnagyobb károkat, de egyáltalán nem mindegy, hogy felkészületlenségből, hanyagságból vagy rossz szándékkal teszik ezt.

  • Itt az új Norton

    A Norton 360 legújabb verziójának talán legnagyobb újdonsága, hogy a kiberbűnözéssel szembeni védekezést is kínál.

Előzmények