Megérkezett a hanghívás a Google Duóba

Eddig csak videótelefonálásra volt jó, mostantól viszont takarékosabban is cseveghetünk az ismerősökkel.

Amikor tavaly megjelent a Google Duo, egyetlen dologra lehetett érdemben használni, videóhívásra. Minden sallang nélkül, pusztán az élőképes beszélgetésre fókuszált a keresőóriás dedikált csapata, ám megígérték, hogy bekerül majd a hanghívás is.

Mivel a Hangoutsból vállalati eszköz lett menet közben, az átlagfelhasználók számára még fontosabb lett, hogy a hangalapú beszélgetések elérhetők legyenek. Márciusban el is kezdődtek a tesztek, a brazil ügyfelek próbálhatták ki elsőként a funkciót.

Mostanra a megoldás megérett a terjesztésre, globálisan is elérhetővé tette a hanghívást a Google. Persze továbbra is szükség van arra, hogy a másik fél is telepítse az alkalmazást, még ha külön fiók nem is kell a használatához, telefonszám alapján azonosít a rendszer.

Tavaly a Google attól várt komoly érdeklődést a Duo iránt, hogy a fejlesztők megoldották, még a beérkező hívás elfogadása előtt belekukkanthassunk a hívó fél kameraképébe. Áttörő sikerről ugyan nem lehet beszélni, de az értékelések alapján a felhasználók nem bánták meg a telepítést. A Google Play áruházban 4,4 csillaggal áll a szoftver több mint 335 ezer visszajelzéssel, míg az iOS rendszert futtató 918 értékelő négy csillagot adott átlagban.

Azóta történt

Előzmények