Megatrend biztonsági projekt a Paksi Atomerőműnél

A Megatrend 2000 Rt. szerződést írt alá a Paksi Atomerőmű Rt.-vel, amelynek értelmében a Megatrend biztonsági auditot végez az társaságnál, majd bevezeti az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszert. A bevezetés célja a Paksi Atomerőmű adatbiztonságának korszerűsítése, a társaság információvédelmi törekvéseinek támogatása.

A Megatrend első feladata az üzleti folyamatok és az azzal kapcsolatos adatbiztonsági folyamatok áttekintése egy audit keretében. A második lépcsőben a Megatrend bevezeti az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszert, amely nem a kívülről érkező fenyegetettségek ellen véd, hanem lehetővé teszi a felelős vezetők számára az adatbiztonság központi kontrollját, a különböző preventív intézkedéseket, a rövid reakcióidőt, illetve rendelkezésre bocsátja a stratégiai döntésekhez szükséges szintetizált információkat és egy elemző eszközkészletet.

A tevékenység minden szintjét és funkcionális területét ma már szoftverek támogatják az atomerőműnél, az értéket képviselő információk elektronikus formában keletkeznek, és menedzselésük is ezekkel a rendszerekkel történik. Szükségszerű tehát az adatbiztonsági kérdéskör folyamatos újragondolása, és kiemelten fontos az intellektuális tőke védelmi mechanizmusainak korszerűsítése.