A MasterCard és a Visa összefogja a biztonság érdekében a pénzügyi szektort

A két vezető kártyatársaság, a MasterCard és a Visa bejelentette, hogy új iparági szövetséget, csoportot hoztak létre, melynek célja, hogy az egyre magasabb szintű fogyasztói, kereskedelmi és pénzintézeti biztonsági elvárásoknak meg tudjanak felelni, nagyobb biztonságot tudjanak garantálni ügyfeleik számára.

A csoport hosszú távra tervez, de az első lépésük az lesz, hogy a nevezett cégek által Európában már 1992 óta használt EMV technológiát elfogadtassák, szabvánnyá tegyék az Egyesült Államokban is, és ehhez kapcsolódva olyan további, a biztonságot fokozó módszereket népszerűsítsenek, mint a tokenek használata, illetve a kiemelten fontosnak tartott point-to-point titkosítás (P2PE – másképp: end-to-end encryption – E2EE), amely a tranzakciók teljes folyamatát védi.

A kártyatársaságok igen sok területről nyertek meg támogatókat (a bankoktól kezdve a kereskedőkön át egész az eszközgyártókig), és céljuk az, hogy közösen, a szakmai kérdésekben és elvárásokban egyetértve vezessenek be biztonsági megoldásokat. Ryan McInerney, a Visa elnöke közölte, hogy az utóbbi idők súlyos és nagy károkat okozó biztonsági incidensei rákényszerítik az érdekelteket, hogy együtt, közösen mérsékeljék a kockázatokat, és az új megoldások iparági egyetértéssel szülessenek meg.

Az EMV és a fent említett megoldások amerikai elterjesztése mellett hosszabb távra is gondolnak, ugyanis létre kívánnak hozni egy akciótervet, mely a globális iparág számára meghatározza a jövőbeli biztonsági célokat.

Azóta történt

Előzmények