Már karórával is vezérelhető az okoslámpa

Tavaly járt társoldalunknál az óriási potenciállal bíró LIFX okoslámpa, ami a teszt alapján kiérdemelte a PROHARDVER! tesztett plecsnijét is. Rudi elsősorban az automata, illetve az eseményhez kötött működésben látott fantáziát, pedig akkor még nem is lehetett karóráról vezérelni.

Balra az Android Wear, jobbra az Apple Watch alkalmazása Balra az Android Wear, jobbra az Apple Watch alkalmazása
Balra az Android Wear, jobbra az Apple Watch alkalmazása [+]

A májusi frissítés óta azonban az Android Wear, sőt az Apple Watch eszközökkel is kapcsolgathatjuk az okoslámpát, ha letöltjük a szükséges alkalmazást. Az androidos szoftver fejlettebb és képes a különböző előre beállított sémákat is kezelni, az iOS alkalmazás viszont csak néhány napja elérhető, így azon még bőven fognak csiszolni. Szerencsére már az almás karórán is van lehetőség az összes lámpát egyszerre, vagy külön-külön vezérelni.

Bár a tavaly októberi teszt óra a LIFX ára nem változott, egyre több helyről kapunk visszajelzést, hogy beszerzésre került néhány okoskörte, amelyek kapcsán olvasóink is osztják Rudi véleményét, miszerint ez a jövő, és elégedetten tekergetik a fényerőt a távirányítónak használt telefonokon, táblagépeken. A szavazódobozban igyekeztünk lefedni a lehetőségeket, a kapcsolódó fórumban pedig várjuk a véleményeket, mit gondoltok: az okosizzó evolúció, vagy vakvágány?

Azóta történt

Előzmények

  • Húsz év után tér vissza a Tamagotchi

    Amikor már mindenki elfelejtette volna, megérkezett az Apple Watch okosórákra.

  • Minden rekordot megdöntött a Pebble Time

    Az E-paper kijelzős okosóra visszatért a közösségi finanszírozási platformra, hogy újra olyan számokat produkáljon, mint még semmi.

  • LIFX, az okoslámpa

    Nálunk járt a Wi-Fi hálózaton keresztül irányítható, óriási potenciállal bíró, színes fényekkel operáló világítási rendszer.