Magyarországi győztes az INFOPROG versenyen

Magyarországi győztese is volt a hétvégén lezajlott INFOPROG 2010 számítástechnikai verseny döntőjének, amelyen a Kárpát-medence magyar tanítási nyelvű középiskolái mérték össze tudásukat. A szlovákiai Füleki Gimnáziumban és a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Salgótarjáni Intézetében megrendezett versenyen 17 középiskola 37 csapata vett részt április 23-25-én.

Felhasználói kategóriában a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium diákjai: Major Mátyás és Major Bálint bizonyultak a legjobbnak. Az immár 15. alkalommal megrendezett megmérettetésen idén Magyarország, Románia és Szlovákia tizenhét magyar tanítási nyelvű középiskolája indult, hogy számot adjon tudásáról programozói és felhasználói kategóriában.

Az április 23-25-én megrendezett döntőre két levelező forduló eredményei alapján kaptak meghívást a középiskolák. A térségben egyedülálló háromnapos rendezvénynek a szlovákiai Füleki Gimnázium, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Salgótarjáni Intézete adott otthont.

A magyar győzteseken kívül programozási kategóriában, valamint az iskolák között zajló vetélkedőben a szlovákiai Érsekújvár Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskolájának tanulói szerezték meg az első helyezést.

Az INFOPROG versenyt a házigazdákon kívül többek között a Szlovák Oktatási Minisztérium, a Rákóczi Szövetség és a Balassi Bálint Intézet támogatta.

Azóta történt

Előzmények