Regionális informatikai verseny középiskoláknak

Már 15. alkalommal kerül sor az országhatárokon átívelő, a Kárpát-medence magyar tanítási nyelvű középiskolái számára megrendezett számítástechnikai versenyre. A benevező iskolák diákjai tavaly november óta két levelező fordulóban küldhették be megoldásaikat programozói és felhasználói kategóriában. A döntőben ezeken kívül prezentáció és web kategóriában is összemérhetik tudásukat a gimnáziumok utolsó négy évfolyamából kikerülő versenyzők. A rendező intézmények szakembereiből álló zsűri az iskolák teljesítményét és az egyéni tudást egyaránt értékeli majd.

Az INFOPROG 2010 döntőjének a szlovákiai Füleki Gimnázium és a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Salgótarjáni Intézete ad otthont április 23-25-én. Az eseményre a szervezők öt ország – Szlovákia, Románia, Szerbia, Ukrajna és Magyarország – mintegy 130 diákját várják. A térségben egyedülálló, rangos vetélkedő egyben a szlovákiai magyar középiskolák bajnoksága is: a Füleki Gimnázium munkájának köszönhetően a szlovák oktatási minisztérium évek óta támogatja a rendezvényt.

„Az INFOPROG verseny egyedülálló, határokon átívelő kezdeményezés, amelynek már 1996-os elindulásakor is fő célja volt, hogy minél nagyobb számban, minél több országból vegyenek rajta részt az iskolák. A határ menti Nógrád megye egyetlen felsőoktatási intézményeként feladatunknak érezzük, hogy a hagyományoknak megfelelően részt vállaljunk ennek a színvonalas vetélkedőnek a megrendezésében. Szervező partnerünkkel, a Füleki Gimnáziummal kiváló szakmai kapcsolatokat ápolunk, és bízunk abban, hogy az eddigi évek gyakorlatához hasonlóan az idén is jó színvonalú versenyen láthatjuk vendégül a résztvevőket” – mondta Dr. Rozgonyi József, a BGF PSZK Salgótarjáni Intézetének igazgatója.

Azóta történt

Előzmények