Letölthető a Firefox 3.6.4 bétája

Hirdetés

A Mozilla a héten kiadott egy béta-verziót (build1) a Firefox készülő 3.6.4-es kiadásából, melybe először építik bele az „out of process plug-ins” (OOPP) néven hivatkozott funkciót. Ennek lényege – amint arról már írtunk –, hogy önálló folyamatként (process) futtatja az Adobe Flash Player, az Apple QuickTime és a Microsoft Silverlight, illetve a Moonlight bővítményeket. Ez a gyakorlatban azzal az előnnyel jár, hogy ha a plugin valamilyen oknál fogva lefagy, nem rántja magával az egész böngészőt. A nem válaszoló kiegészítőt automatikusan megpróbálja újraindítani a motor.

A most megjelent béta vélhetően nem sokban különbözik a két hete kiadott Lorentz-előzetestől, a kiadási megjegyzések szerint csak hibajavításokat tartalmaz, új funkciókat nem. A kiadás végleges változata a kurrens ütemterv szerint május elején várható. Akárcsak korábban, a Mozilla most is arra biztatja a tesztváltozatot telepítőket, hogy visszajelzésekkel segítsék a fejlesztést, jelezzék, ha a plugineket lefagyasztó oldalakkal találkoznak.

A Lorentz-előzetest használóknak az új verziót nem kell külön telepítenie, a program automatikusan frissül majd a legújabb 3.6.4-re. Azok, akik most akarnak bekapcsolódni a tesztelésbe, letölthetik a bétát Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerekre – magyar nyelven is – a Mozilla weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények