Letölthető a Skype 3.0 bétája

A cég tegnap bejelentette, hogy oldalukról letölthető a Skype 3.0-s változatának béta verziója. A fejlesztők szerint a program még egyszerűbben kezelhető, s új kiegészítőkkel bővült.

Ahogyan ezt Niklas Zennström, s Skype egyik alapítója és vezetője a San Franciscóban rendezett Web 2.0-s konferencián a napokban már megemlítette, vállalkozásuk a bloggerek és a közösségi oldalak felé nyit, ezért egyik megújult szolgáltatásuk a Skypecast, mely audio- és videochatelésre is lehetőséget biztosít. Egy adott témában elindíthatunk egy fórumot vagy csatlakozhatunk valamelyik nekünk tetszőhöz, a listát a Skype honlapján lehet megtalálni. Az új verzió felhasználói felületén egy új fül jelent meg, a Live, s itt találhatóak az éppen aktív nyilvános chatszobák, képpel és felirattal ellátva, melyek arról tájékoztatnak, hogy milyen témában indult a csatorna. Az adott címre kattintva belehallgathatunk a beszélgetésbe, majd eldönthetjük, hogy részt veszünk-e benne vagy keresünk egy másikat. Ha nem elegendő számunkra a kínálat, akkor egy kattintással eljuthatunk egy honlapra, ahol böngészhetünk a szobák között, illetve magunk is indíthatunk egy nyilvános csatornát.

A másik újdonság a Click to Call funkció, ami azt biztosítja, hogy a SkypeOut segítségével egyetlen kattintással hívhassunk olyan külső telefonszámokat, melyeket szörfölés közben találtunk meg. Ez egy automatikus telefonszám-felismerő eszköz, mely a legtöbb böngészővel képes együttműködni, így a weboldalról közvetlenül lehet használni a SkypeOutot.

„Mint minden eddigi fejlesztésünk esetében is, most is azt tartottuk szem előtt, hogy minél nagyobb szabadságot biztosítsunk a felhasználóinknak, hiszen az internetes telefonálás és az élő online beszélgetések a világ legtermészetesebb dolgai” – kommentálta a frissítés megjelenését Henry Gomez, a Skype vezető marketingigazgatója.

Azóta történt

Előzmények