Letölthető a Skype 3.0

Hirdetés

Elkészült és számos nyelven – többek között magyarul is – beszélő változatban letölthető a már több mint egy hónapja bétaként hozzáférhető Skype 3.0 végleges változata. A népszerű VoIP-szoftver legújabb – windowsos – verziója elsősorban közösségi szolgáltatásokkal bővült. Ilyen a megújult Skypecast, amely audio- és videochatelésre is lehetőséget biztosít. Itt bármilyen témában indíthatunk fórumot vagy csatlakozhatunk egy már aktívhoz – ezek szűkebb listája böngészhető magában a kliensben is, míg a teljes lista a Skype honlapján található meg.

Szintén újdonság a nyilvános chat, amely akár 100 felhasználót tud összeereszteni bárki által nyitható, moderált csevegőszobákban. „Ezzel megkönnyítjük az emberek számára a barátkozást és a hasonló érdeklődésű társak megtalálását a Skype-felhasználók több mint 136 milliós közösségében” – magyarázta a cég illetékes vezetője, Stefan Oberg.

Itt mutatkozik be a bétában legalábbis még meglehetősen tolakodóan működő Click to Call funkció is, amely azt biztosítja, hogy a SkypeOut segítségével egyetlen kattintással hívhassunk olyan külső telefonszámokat, melyeket szörfölés közben, weboldalakon találtunk meg. Ez automatikusan felismeri és megjelöli a honlapokon található telefonszámokat, így a weboldalról közvetlenül lehet használni a SkypeOutot.

És végül, de nem utolsósorban meg kell említeni az ún. Extrákat, amelyek többé-kevésbé hasznos kiegészítő programok. Ezek is a Skype weboldaláról tölthetők le, és a legkülönfélébb szolgáltatásokat teszik elérhetővé: van köztük csoportosan játszható játék, hívásrögzítő, de akár többnyelvű chatfordító is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények