Kritikus hibákat javít az új Opera

Opera-logóTegnap egy fontos, veszélyes biztonsági réseket javító verzió jelent meg az Operából. A 10.54-es számot viselő böngésző windowsos kiadása öt, maces változata pedig négy súlyos sebezhetőséget foltoz be.

Ezek közül egy valójában a Windows operációs rendszerben található, de a norvég vállalat a „biztonság kedvéért” – azokra a felhasználókra gondolva, akik nem telepítik a Microsoft által kiadott patchet – a browserben is orvosolta a problémát. Ez egyébként a TrueType betűtípusokon keresztül ad lehetőséget rendszergazdai jogosultságok megszerzésére, és az Operában a Web Fonts támogatás miatt jelent veszélyt, besorolása „rendkívül súlyos”. A további négy kritikus rés leírását a felelős közzététel elvét követve a cég nem publikálta.

A maces verzióba a biztonsági javítások mellett több, a működést érintő fix is került. Az új kiadás a két említett platformra letölthető az Opera weboldaláról.

Amint a Magyar Opera blog rámutat, a múlt héten kiadott 10.60 bétát használóknak nem kell aggódnia: a tesztverzió már tartalmazza a fenti javításokat.

Azóta történt

Előzmények