Környezetnevelői képzést támogat a HP Miskolcon

Az IHM ma délelőtti sajtótájékoztatóján Dr. Besenyei Lajos, a Miskolci Egyetem rektora és Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója jelentették be azt az együttműködést, amelynek segítségével a Miskolci Digitális Közösségi Központ elindította az európai uniós elvárásoknak megfelelő, internet alapú Környezetnevelői tréning programját. A sajtótájékoztatón Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter is szólt az érintett minisztériumok részéről.

A Miskolci Digitális Közösségi Központ, amely 2002-ben szintén a HP közreműködésével tudott elindulni, már eddig is több, az egyetem működéséhez kapcsolt és a környezeti nevelés céljaihoz illeszkedő programot bonyolít, ebbe illeszkedik a Környezetnevelői tréning is. A három hónapos kurzus középiskolai tanárokat készít fel arra, hogy korszerű és friss környezetvédelmi ismereteket adhassanak át diákjainak, valamint bekapcsolódhassanak az akkreditálás alatt lévő környezetmérnök-asszisztensi képzésbe.



A program négy vidéki szakközépiskola tanárainak részvételével indult el, a továbbképzés internet alapú, távoktatási rendszerben történik, amelyet terepi képzés egészít ki. A program magában foglalja a hulladékgazdálkodás, a vízgazdálkodás, a technológia és az innováció területeit. A terepi gyakorlatokat a Miskolci Egyetem és a Kassai Egyetem közös oktatási bázisán, Telkibányán végzik a tanárok. A Miskolci Digitális Közösségi Központ, amelynek informatikai eszközparkját kezdetektől fogva a HP biztosítja és fejleszti, most további 40 millió forint értékű informatikai eszközt, asztali, hordozható és kéziszámítógépeket, szervereket, nyomtatókat és projektorokat kap a programhoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények