Kettős kinevezés a Microsoft Magyarországnál

A Microsoft Magyarország ma bejelentette, hogy 2008. január 1-jétől Takács Péter kereskedelmi igazgató tölti be a vállalat közép-kelet-európai régiójának kis- és középvállalati értékesítési igazgatói posztját. Feladata a Microsoft müncheni régióközpontjában a cég leggyorsabban növekvő üzleti területén új értékesítési stratégiák kialakítása lesz. Utódjának ezzel egy időben a cég ügyvezetője Kali Istvánt nevezte ki, a jövő év elejétől ő látja el a vállalat kis- és középvállalati üzletágának igazgatói feladatait.

Az informatikus mérnöki diplomával rendelkező Takács Péter (37) 2001 márciusa óta tölti be a Microsoft Magyarország kereskedelmi igazgatói posztját. Jelentős szerepet játszott a Microsoft Business Solutions üzletág elindításában, és nevéhez fűződik a szoftverbérleti konstrukció magyarországi meghonosítása, amelynek eredményeivel a magyar világszinten is az egyik legsikeresebb leányvállalat lett. Irányítása alatt a kis- és középvállalati divízió árbevétele négyszeresére növekedett.

A közgazdász és mérnöki diplomával rendelkező Kali István (37) 2000 májusában csatlakozott a Microsoft Magyarországhoz. Két évig középvállalati account managerként dolgozott (Mid-Market Large Opportunity Manager), ezután nevezték ki a cég középvállalati üzletágvezetőjévé. 2006 júliusában, az OEM szervezet létrejöttével egy időben megbízatást kapott az önálló üzletág kiépítésére.

„Mindig büszkeséggel tölt el, ha kulcspozíciókat házon belül sikerül betöltenünk; külön sikerként értékeljük továbbá azt, hogy a Microsoft regionális vezetésébe Vityi Péter korábbi ügyvezető igazgató után újabb magyar kolléga került be” – mondta a változásokat kommentálva Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Azóta történt

Előzmények