Befejeződött a Microsoft WTW ’07 .NET Fejlesztői Versenye

A Microsoft Magyarország Fejlesztési Platform Üzletága és a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén működő MSDN Kompetencia Központ, az evosoft és a Jövő Háza támogatásával idén másodszor rendezte meg „WTW” elnevezésű programozói versenyét. A verseny egy 24 órás problémamegoldás keretében a hálózati kommunikációra és az algoritmusokra fókuszált, ahol a háromfős csapatoknak a Microsoft technológiájával kellett megoldaniuk egy nagy, illetve három kis feladatot.

A verseny nagyfeladata egy virtuális pizzafutár-cég irányítása volt .NET Remoting és saját fejlesztésű algoritmusok segítségével. A versenyzőknek olyan megoldást kellett fejleszteniük, amely képes a rendszerbe beérkező rendeléseket felvenni, és a pizzát a megadott várostérképet felhasználva a lehető legrövidebb idő alatt kézbesíteni. Az elkészített alkalmazásnak feladata volt a futárok térképen való elhelyezése és állapotinformációinak kijelzése is. A rögtönzött árverések segítségével a csapatoknak lehetőségük volt egymással kereskedni, és újabb motorokat venni, ahhoz, hogy a cég a lehető legtöbb profitot termelhesse.

A versenyen 28 háromfős csapat vett részt. Leginkább a 18–35 éves korosztály képviseltette magát, de részt vett a versengésben egy 17 éves versenyzőkből álló középiskolás csapat is. Foglalkozásukat tekintve a résztvevők főleg egyetemisták voltak, de jelen voltak tapasztalt, többéves gyakorlattal rendelkező céges fejlesztők is (például a Microsoft, az evosoft és a Nokia). A verseny alatt a közép- és általános iskolások vezetett túrán vehettek részt, amely során betekintést nyerhettek a fejlesztői munkába.

Az első helyezett csapat idén a PöttyNet fantázianevet viselő csoport lett, amelyet Deák Gábor, Kátai Sándor és Zavarkó Gábor képviselt. A csapatról tudni kell, hogy az első 24 órás WTW versenyen ők nyerték el a legjobb diákcsapat díjat, és, idén már nem diákcsapatként indulva, komoly tapasztalattal a hátuk mögött, óriási fölénnyel, több mint félmillió forint hasznot termelve végig uralták a pizzapiacot. A legjobb diákcsapat tagjai idén is állásajánlatot kaptak a Microsoft valamely partnercégétől a Microsoft Gyakornoki Program keretében.

Azóta történt

Előzmények