Az Invitel válaszol a Telenor ügyfeleinek

Az Invitel nyerte a Telenor Magyarország tudakozószolgáltatás nyújtására kiírt meghívásos pályázatát. A két szolgáltató között született megállapodás értelmében idén július 1-től az Invitel üzemelteti a mobilcég belföldi és különleges tudakozóját, ami azt jelenti, hogy a call center infrastruktúrát, a tudakozó működtetéséhez szükséges informatikai hátteret és alkalmazásokat is az Invitel biztosítja a szolgáltató részére. A szolgáltatás 3 hónapja indult és a rendszer azóta jól működik, csúcsidőben több mint 100 inviteles alkalmazott fogadja az érdeklődők hívásait. A pályázat elnyerésével az Invitel meghatározó szereplővé vált a „tudakozópiacon”, hiszen a T-Csoporton kívül minden jelentősebb hazai távközlési szolgáltatónak e cég biztosítja a tudakozószolgáltatást.

„Az elmúlt félévünk egyik fontos üzleti sikere az, hogy a Telenor vállalatunkat bízta meg belföldi- és különlegestudakozó-szolgáltatásának üzemeltetésével. A Telenor volt a legnagyobb telekommunikációs szolgáltató Magyarországon, amely korábban nem az Inviteltől vette igénybe a szolgáltatást” – mondta Zsembery György, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Telenor 2010 februárjában döntött úgy, hogy belföldi- és különlegestudakozó-szolgáltatásának üzemeltetését továbbra is külső cégre bízza. A pályázat kiírását követően ajánlattételre a két hazai vezető távközlési szolgáltatót kérte fel, és végül az Invitelt hirdette ki nyertes ajánlattevőként. A két cég egyébként már régóta partnere egymásnak, többek között az Invitel tavaly ősz óta a Telenor – kezdetben még Pannon – mobilinternetes szolgáltatását saját brand értékesíti vezetékes ügyfeleinek.

Azóta történt

Előzmények