A Motorolával bezárhatjuk az ajtót, ha elfelejtettük

Valószínűleg mindenkivel megesett már, hogy munkába menet azon tűnődött, vajon bezárta-e a bejárati ajtót, vagy kihúzta-e a hajszárítót. Utóbbi helyzetet jelenleg csak úgy lehet megoldani, hogy hazamegyünk és megnézzük, előbbire viszont megoldást jelenthet a Motorola és a Verizon közösen kifejlesztett szolgáltatása, a Home Monitoring and Control, mely az intelligens otthon érzését hozza el a tengeren túl élő embereknek, korrekt áron.

A havonta 10 amerikai dollárért igénybe vehető szolgáltatás segítségével elérhetjük az otthon elhelyezett térfigyelő kamerákat, hozzáférhetünk a bejárati ajtó zárához, valamint kontrollálhatjuk a fűtést és a világítást is. Persze ehhez megfelelő hardverekre is szükség van; a 70 dolláros (15 000 forint) alapcsomag kamerát és világítást vezérlő panelt kínál, 170 dollárért (36 000 forint) kamera helyett hőszabályzót és egy energiatakarékosságot vezérlő rendszert kapunk, 220 ottani valutáért (47 000 forint) pedig minden eddig felsorolt komponenst megkapunk. Az ajtóhoz tartozó zárak, betörés ellen védő ablakfigyelők és további kamerák á la carte vásárolhatók meg, a vezérlés minden esetben az okostelefonunkról működik.

Arról nem esik szó, hogy a nyilvánvalóan androidos alkalmazás csak a Motorola készülékein fut-e, elvileg nyilván igen, de azért valószínűleg nem kell nagy trükközés ahhoz, hogy más gyártók eszközein is használhassuk. Az sem tiszta, hogy az igazán nagy segítséget nyújtó zárak mennyibe kerülnek, de a helyi fizetéseket figyelembe véve azért beláthatjuk, hogy egy elérhető szolgáltatásról van szó. A fenti videót pedig érdemes megnézni, mert az egyik interjúalany nagyon boldogan meséli el, hogy egy mindent elfelejtő barátnő birtokosaként számára mekkora előrelépést jelent ez a dolog.

Azóta történt

Előzmények