Új vállalati platformot mutatott be az Intel

Core i5 vPro logóAz Intel tegnap bejelentette az egy hónappal ezelőtt piacra dobott, 32 nanométeres technológiával gyártott Core i5 és Core i7 processzorokhoz tervezett vállalati platformját. Az új vPro kit a grafikus vezérlőt integrálva tartalmazó és a vPro technológiát támogató CPU mellett a Q57 Express lapkakészletből és opcionálisan vezetékes és/vagy vezeték nélküli hálózati adapterekből áll.

A platform újdonságai közé tartozik az Anti-Theft Technologynak (lopásgátló technológia) nevezett funkció, amely persze nem a számítógép meglovasítását vagy elvesztését akadályozza meg, hanem azt, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a merevlemez tartalmához. A megvalósítás módszerétől függően a gép – például többszöri sikertelen bejelentkezés esetén – maga is felismerheti, hogy rossz kezekbe került, és aktiválhatja a védelmet, de távolról, egy központi szerverről is kiadható az utasítás erre (amint az eszköz internetre kapcsolódik). Ilyen esetben automatikusan törlődik a hardveresen tárolt merevlemez-titkosítási kulcs a chipkészletből, és ezzel használhatatlanná válik a rendszer. Opcionálisan üzenet is megjeleníthető a gép bekapcsolását követően, melyben például leírható, hogy hogyan lehet a tulajdonost értesíteni. A megkerült számítógépen természetesen a törölt kulcs helyreállítható.


Az Intel erősen reklámízű platformbemutatója (angol nyelven)

Egy másik új szolgáltatás a PC-k távoli diagnosztizálását biztosító Keyboard-Video-Mouse Remote Control (KVM Remote Control). E hardveresen támogatott megoldás a vállalati informatikai team számára lehetővé teszi, hogy távolról „nézzenek bele” egy felhasználó számítógépébe, akár az operációs rendszer betöltődése előtt is. Szintén újdonság a PC Alarm Clock, amellyel karbantartási stb. feladatok végrehajtására meghatározott időpontban felébreszthető a PC. Az Intel kiemelte, hogy az üzleti platformhoz szánt processzorok mindegyike támogatja az AES-algoritmust gyorsító új utasításokat, amelyekkel a titkosítási műveletek jelentősen felgyorsulhatnak.

Az Acer, az Asus, a Dell, a HP, a Lenovo és a Toshiba mellett számos kisebb PC-gyártó is piacra dob majd olyan konfigurációkat, melyek az új vPro platformra épülnek – közölte a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények